IOC: mishandelingszaak Eurlings is 'privékwestie'

© Archiefbeeld: ANP/Martijn Beekman
De affaire tussen CDA-prominent Camiel Eurlings en zijn ex-vriendin lijkt vooralsnog geen directe gevolgen te hebben voor zijn carrière.
De oud-minister is sinds 2013 lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Die organisatie laat donderdag weten dat de mishandelingszaak geen gevolgen heeft voor zijn positie. "Het IOC is op de hoogte van de situatie. Dit is een privézaak, het IOC heeft hier verder niets op te zeggen", staat te lezen in een verklaring.

Mishandeld

De zaak draait om een ruzie tussen Eurlings en zijn ex-vriendin Tessa Rolink in de zomer van 2015. Het fotomodel deed aangifte tegen de ex-politicus omdat hij haar destijds zou hebben mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) vond genoeg bewijs voor een 'eenvoudige mishandeling', maar verzocht Eurlings en Rolink om er samen uit te komen in een bemiddelingstraject. Omdat Rolink dat weigerde, trof het OM een schikking met Eurlings.

Fel van leer

?Rolink trok vrijdag in De Telegraaf fel van leer over haar ex-vriend. Volgens haar heeft Eurlings wel degelijk een strafblad, iets dat door zowel het Openbaar Ministerie als Gert-Jan Knoops, de advocaat van Eurlings, bestreden wordt. Toch houdt Rolink vast dat dat niet klopt. "Hij heeft een taakstraf opgelegd gekregen. Dat zijn persmeneer er een andere draai aan geeft, is juridisch gezien onjuist."
Camiel Eurlings heeft zelf nog niet gereageerd op de zaak.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.