1Lunch: ING-topman Hamers toch voor rechter?

© Persbureau ANP
* Geen vervolging Hamers 'onbegrijpelijk', procedure gestart* Bloemen en kaarsen voor overleden Sittardse* Dreigende flatspringer aangehouden
Geen vervolging ING-topman Hamers 'onbegrijpelijk'
Financieel activist Pieter Lakeman wil dat het Openbaar Ministerie (OM) topman Ralph Hamers van ING strafrechtelijk gaat vervolgen. Volgens Lakeman is het 'onbegrijpelijk' dat het OM afziet van vervolging na de schikking van 775 miljoen euro die ING vorige week trof vanwege tekortkomingen bij het voorkomen van witwaspraktijken. Daarom spant hij een procedure aan via het Gerechtshof. Lees hier meer.
Bloemen en kaarsen voor overleden Sittardse
De plek waar zondag een 20-jarige vrouw overleed, wordt overspoeld met bloemen en brandende kaarsen. De Sittardse werd zaterdagnacht door een automobiliste aangereden, die vervolgens op de vlucht sloeg. De politie wist haar later aan te houden. Lees hier meer.
© L1
Teleurgestelde Roda-speler komt tot rust in auto
De teleurgestelde Roda-speler Gyliano van Velzen had zaterdagavond zijn auto nog om tot rust te komen. Nadat hij in de eerste helft gewisseld werd, vluchtte hij het Parkstad Limburg Stadion uit om een moment van bezinning te zoeken in zijn auto. Lees hier meer.

Dreigende flatspringer aangehouden

Een man die vanmorgen dreigde van een flat in Blerick te springen, is aangehouden door de politie. De stond rond 07:20 uur op een dak van gebouw aan de Op Den Akker. Lees hier meer.
© Ruud van Broekhoven / L1
Zelfvoorzienende hotelkamers krijgen steun politiek
Een voorstel voor hotelkamers in Zuid-Limburg die draaien op een eigen windmolen, waterzuiveringsinstallatie en zonnepanelen is door de politiek positief ontvangen. De eco-capsules zijn compleet zelfvoorzienend en zouden overal geplaatst kunnen worden. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!