Weertse stichting krijgt 100.000 voor ziekenhuis Tanzania

© iStock
Stichting Peramiho uit Weert krijgt 100.000 euro subsidie uit Duitsland voor het opzetten van een operatiekamer in een klein ziekenhuis in Zuid-Tanzania.
De stichting heeft daarmee het geld bij elkaar voor een operatiekamer in het St. Anna’s Health Center.

Keizersnede

De operatiekamer gaat vooral gebruikt worden voor bevallingen en meer specifiek keizersnedes. Die kunnen nu niet uitgevoerd worden waardoor vrouwen en kinderen bevallingen regelmatig niet overleven.

Tanzania

Stichting Peramiho is sinds 2009 actief in en rondom Peramiho, een plaatsje in Zuid-Tanzania. De stichting zet zich in voor projecten op het gebied van onderwijs, schoon en veilig drinkwater en gezondheidszorg. Daarnaast ondersteunt de stichting twee weeshuizen en twee lepradorpen.

Hulp

Het subsidiegeld gaat overigens niet alleen naar de inrichting van een operatiekamer. Ook worden met het geld de verbouwingskosten, de aanschaf van apparatuur en het bekostigen van de opleidingen van het vaste personeel betaald. Daarnaast behoort ook het organiseren van medische missies vanuit Nederland tot het project.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!