Vakbond roept op tot tweedaagse staking bij VDL Nedcar

© Erwin Minkenberg
Vakbond FNV heeft medewerkers van VDL Nedcar opgeroepen om twee dagen te gaan staken. De vakbond hoopt zo onder meer een loonsverhoging en werkdagen van maximaal 8,5 uur uit het vuur te slepen.
De actie wordt ondersteund door andere vakbonden als ACV en ABVV. Ze willen werkgevers tot actie dwingen, nadat deze eerder niet in zijn gegaan op een gesteld ultimatum.48 uur

Er wordt 48 uur lang gestaakt. Op donderdag 28 juni om 22:30 uur gaat de staking van start. Het is de bedoeling om het werk vervolgens pas vanaf zaterdag 22:30 uur weer op te pakken. 'Laat ons een signaal afgeven; samen zijn we onverslaanbaar!', schrijft FNV in een brief naar de medewerkers van de fabriek in Born.


Meer loon

De vakbond wil dat medewerkers eenmalig een loonsverhoging van 3,5 procent krijgen. Daarnaast zouden mensen niet langer mogen werken dan 8,5 uur en wil FNV een zogenaamd generatiepact, waardoor medewerkers richting hun pensioen minder uren hoeven te werken, maar nog steeds pensioen op kunnen bouwen. Uitzendkrachten zouden na negen maanden een vast dienstverband moeten krijgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!