1Lunch: Zonnig einde voor natte julimaand

© iStock
* Nog geen gouden tip in vermissing Elle Custers* Twee doden gevonden in woning Weert* Twee Belgische mannen verdacht van brandstichting grotten
Extreem natte maand voor delen van Limburg
Mensen in de gemeenten Venray, Peel en Maas, Beesel en Roermond hadden waarschijnlijk gehoopt op een zonnigere zomer. Helaas voor hen: in deze julimaand is tot dusver meer regen gevallen dan in de drie voorgaande maanden. Lees hier meer.
Nog geen gouden tip in vermissing Elle Custers
De 20-jarige Elle Custers uit Spaubeek wordt vermist. Zij is dit weekend niet aangekomen op haar vakantieadres in Frankrijk. Haar ouders hebben haar na vrijdagavond niet meer gesproken en hebben alarm geslagen. Inmiddels zijn er al een tiental tips binnengekomen, maar de gouden tip zit daar nog niet tussen. Lees hier meer.
© Politie
Twee doden gevonden in Weert
In een appartement in Weert heeft de politie vanochtend twee dode personen gevonden. Het is nog onduidelijk wat er precies in de woning is gebeurd. Ook de identiteit van de dode personen is nog niet bekend. Lees hier meer.

Leger helpt bij blussen brand

De brandweer wil de brand in de grotten tussen Kanne en Maastricht op twee manieren te lijf gaan. Eerst proberen ze het vuur aan te wakkeren door zuurstof in de grotten te blazen. Daarnaast wordt mogelijk het Nederlandse en Belgische leger ingeschakeld om met pantservoertuigen de brand in de grotten te lijf te gaan. Lees hier meer.
Met deze turbine wil de brandweer extra zuurstof in de grotten blazen. © L1
Twee Belgische mannen verdacht van brandstichting grotten
Twee Belgische mannen worden verdacht van brandstichting in de grot. Ze werden donderdagnacht opgepakt na een ruzie met een boer. Na verhoor is het tweetal vrijgelaten. Ze blijven nog wel verdachten in de zaak. Lees hier meer.
Nederlands kampioen naar Heerlen
De RaboRonde in Heerlen mag dit jaar Nederlands wielerkampioen Ramon Sinkeldam verwelkomen. Op de laatste dag van de Tour de France is de organisatie van de koers erin geslaagd om hem te strikken. Lees hier meer.