1Lunch: In 2023 per tram naar Hasselt

© Animatie: De Lijn
* 35 Woningen ontruimd vanwege gaslek* Succesvol jaar voor bedrijf uit Beek* Indoor speelparadijs slachtoffer van ramkraak
In 2023 per tram naar Hasselt
Het duurt wellicht nog even, maar vanaf 2023 moet de tram tussen Maastricht en Hasselt eindelijk gaan rijden. De tramlijn begint tussen het station van Hasselt en Mosae Forum en wordt uiteindelijk doorgetrokken tot het station van Maastricht. Een jaar later volgt een sneltram. Lees hier meer.

Geweldadige inbraak in binnenspeeltuin

Dieven hadden het vannacht wel op een heel bijzonder gebouw gemunt, namelijk een binnenspeeltuin in Nieuw-Bergen. Het gaat om indoor speelparadijs Ballorig aan De Flammert. De daders hebben met grof geweld een gat in de muur geslagen. Het is nog niet bekend of zij iets hebben buitgemaakt. Lees hier meer.
© Chris Smits/Maasduinencentraal
Succesjaar voor Beekse Amber Alert
Burgers die helpen bij het vinden van vermiste kinderen. Het blijkt een succes te zijn, want het van origine Beekse waarschuwingssysteem Amber Alert heeft een succesvol 2016 gehad. Van de 23 uitgegeven alerts voor vermiste kinderen, zijn 22 kinderen ongedeerd teruggevonden. Lees hier meer.
35 Woningen ontruimd vanwege gaslek
In de Micastraat in Maastricht zijn vanmorgen 35 woningen uit voorzorg door de brandweer ontruimd. In de straat werden graafwerkzaamheden verricht die het lek hebben veroorzaakt. Lees hier meer.
© Nifoma
Politie bekeurt 35 ‘jaknikkers’ op A67
Bij een grootschalige politiecontrole op de A67 tussen Eindhoven en Venlo zijn gisteren 35 zogenaamde ‘jaknikkers’ op de bon geslingerd. Dit zijn bestuurders die achter het stuur gebruik maken van hun mobiele telefoon. De politie heeft één rijbewijs ingevorderd. Lees hier meer.