Gezinnen vertrokken uit Blerick na fatale schietpartij

Bloemen in Blerick na de moord op Ömer Köksal in november 2017 © L1 / Nils Rompen
Een aantal gezinnen is na de fatale schietpartij in Blerick, waarbij Ömer Köksal om het leven kwam, vertrokken uit de wijk Vastenavondkamp.
Drie tot vier gezinnen hebben de huur van hun huis opgezegd of hun woning te koop gezet en de kinderen van school gehaald, zo zei Jan Wilms, directeur van basisschool Mikado, tegen Omroep Venlo.

Armoede

En volgens de schooldirecteur zijn er meer gezinnen die de wijk definitief willen verlaten. "Veel mensen hebben de mogelijkheid niet om weg te gaan uit de wijk", zegt hij "Ze leven in armoede, gaan naar de voedselbank, de kinderen komen zonder te eten naar school. Er is van alles aan de hand."

Enge dromen

Volgens Wilms heeft de schietpartij een grote impact op de kinderen. Hij weet dat er leerlingen zijn die 's nachts wakker schrikken of nachtmerries hebben. Die kinderen krijgen begeleiding.

Onrust

Bij de schietpartij op 1 november kwam de 22-jarige Ömer Köksal om het leven. Daarna ontstond grote onrust in de wijk Vastenavondkamp. Het was al de derde schietpartij in een paar maanden tijd.
Lees hier alles over de fatale schietpartij in Blerick.