Concertgangers Beppie droog door afhaken zwemmers

Grote drukte bij de drankuitgifte tijdens het concert van Beppie Kraft. © Thomas Kusters
Ziektes en late afmeldingen waren de reden dat bij het jubileumconcert van Beppie Kraft vorige maand ellenlange rijen stonden bij de bars op het Vrijthof in Maastricht.
De Maastrichtse zwem- en waterpolovereniging Waterproof laat dat weten in een verklaring.

Boos

De zwemsporters zouden aan één kant van het Vrijthof vrijwilligers leveren voor de taps. Maar omdat op het laatste moment flink wat watersporters afzegden, was de bar daar zwaar onderbezet. Dat leidde tot lange wachttijden voor een drankje en veel boosheid bij de bezoekers van het concert.

Negatieve sfeer

"Als deelnemende vereniging betreuren wij de gang van zaken en de negatieve sfeer die hieromheen ontstaan is. Marlstone en wij werken al jaren naar volle tevredenheid samen en helaas is dit de eerste keer dat dit gebeurt. Daarom vinden wij het des te meer jammer dat het op deze bijzondere avond mis ging", laat Waterproof weten. De vereniging zegt geleerd te hebben van het incident, en hoopt dat het in de toekomst niet meer gebeurt.
Ook organisator Marlstone van het concert heeft van het incident geleerd. Verenigingen die meewerken aan een evenement moeten in de toekomst een contract tekenen dat ze het toegezegde aantal vrijwilligers leveren.