Chinese technologiegigant naar Campus Heerlen

De samenwerkingsovereenkomst met het Chinese bedrijf werd dinsdag ondertekend. © Brightlands Smart Services Campus
Het Chinese bedrijf WeCash opent een vestiging op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.
De technologiegigant regelt betalingen en ontwikkelt onder meer computerprogramma’s, waarmee het de kredietwaardigheid van individuen nauwkeurig kan bepalen.

Onderzoeksfaciliteit

Het bedrijf heeft dinsdag een samenwerkingsovereenkomst met de campus gesloten. In eerste instantie komt het bedrijf met een kleine groep verkenners naar de campus. Die moeten een onderzoeksfaciliteit opzetten. Begin 2019 moet die operationeel zijn en werk bieden aan dertig tot vijftig werknemers uit de Euregio.
Volgens Daniel Qin van WeCash heeft het bedrijf bewust voor Heerlen gekozen. "We zien de potentie van de campus. Hier kunnen we ook samenwerken met andere bedrijven die er gevestigd zijn", zo reageert hij.

Europese markt

WeCash is onder meer actief in China, Brazilië, Indonesië en Taiwan en wil nu via Heerlen de Europese markt betreden. "WeCash brengt niet alleen specifieke kennis en kunde op het gebied van nieuwe technologie. Zij hebben deze kennis weten om te zetten in een succesvol businessmodel", aldus Peter Verkoulen van de campus.

Investeringsbevordering

Gedeputeerde Joost van den Akker is blij met de komst van WeCash. "De versterking van de campus door deze Chinese partij onderstreept het gunstige vestigingsklimaat voor internationale ondernemingen. Op het gebied van handels- en investeringsbevordering krijgt China speciale aandacht van de provincie."
WeCash heeft wereldwijd 130 miljoen klanten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!