Politie jaagt systematisch op daders gasexplosie Heerlen

De flat aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen werd verwoest door een gasexplosie. © De Limburger/Luc Lodder
De politie haalt momenteel alles uit de kast om de veroorzakers van de gasexplosie in Heerlen te pakken.
Onlangs werd bekend dat de explosie in de flat mogelijk is ontstaan door diefstal van de (koperen) gasleidingen. De jacht op de dieven is nu volop ingezet.

Gegevens genoteerd
In de omgeving van de Van Weerden Poelmanstraat worden huis-aan-huis gegevens van bewoners genoteerd. Niet alleen persoonsgegevens, maar ook de kentekens van hun auto's of de mensen die ze op bezoek hebben gehad. En - nog belangrijker - ook alle mobiele telefoonnummers van omwonenden worden genoteerd.

Zendmastgegevens
Uit het feit dat mobiele telefoonnummers worden verzameld, volgt logischerwijs de conclusie dat er via de officier van justitie een verzoek is uitgegaan naar de telecomproviders om zendmastgegevens (de dichtstbijzijnde staat op zorgcentrum Tobias) uit te lezen. Dat levert vanzelfsprekend een enorme lijst aan nummers op.

Koperdieven

Ook van voorbijrijdende auto's. En wellicht van de koperdieven. Via de database kan een aantal potentiële verdachten mogelijk worden geëlimineerd, tenzij de koperdieven natuurlijk in de buurt wonen.
Lees maandag in het Limburgs Dagblad/Dagblad De Limburger: 'Explosie leidt ook tot ravage tussen de oren van bewoners'.
Lees hier de eerdere berichtgeving over de explosie in Heerlen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!