Carnaval: 38 minderjarige comazuipers in ziekenhuis beland

© iStock
Bij de ziekenhuizen in Limburg zijn dit jaar tijdens carnaval zeker 38 minderjarigen met een alcoholvergiftiging binnengebracht.
Dat is een verdubbeling ten opzichte van afgelopen jaar. Toen stond de teller in totaal op 21.

Forse stijging in Maastricht

Op de spoedeisende hulp in Maastricht kwamen 12 comazuipers binnen. Dat zijn er fors meer dan vorig jaar, toen werden er 4 minderjarigen binnengebracht. Een verklaring voor de forse stijging is er niet, maar het is volgens een woordvoerder 'wel schrikken, dat minderjarigen zich zo kunnen bezatten.'

Evenementen

In Roermond werden er 7 minderjarigen met een alcoholvergiftiging opgenomen tegenover 3 vorig jaar. De meeste patiënten kwamen binnen op vrijdag en zaterdag, toen de grote evenementen zoals de Sjolefestasie en Sjtasiefestasie in Roermond werden gehouden.

Zuyderland

Het ziekenhuis in Heerlen telde 10 minderjarige comazuipers, 3 meer dan vorig jaar. Sittard-Geleen werden 6 minderjarige comazuipers binnengebracht. Vorig jaar waren dat er 5.

Weert uitzondering

In Weert zijn dit jaar - net als vorig jaar - geen minderjarige comazuipers binnengebracht.

VieCuri

Bij VieCuri in Venlo en Venray kwamen 3 minderjarige comazuipers binnen. Vorig jaar waren het er 2.

Relatief rustig

Verder spreken de ziekenhuizen van een relatief rustige carnaval. Opvallend was dat er in Maastricht iemand gewond raakte nadat hij uitgleed over plastic bekers. In het Heerlense ziekenhuis was het drukker dan andere jaren. Mogelijk zou de gladheid daar iets mee te maken hebben.