Miljoeneninvestering in Maastrichtse kweekhamburger

Twee partijen steken zo'n 7,5 miljoen euro in een verdere ontwikkeling van de Maastrichtse kweekhamburger.
Onderzoeker Mark Post van de Universiteit Maastricht onthulde de hamburger die was gekweekt in een laboratorium in 2013. Samen met voedseldeskundige Peter Verstrate is hij Mosa Meat gestart.
Miljoeneninvestering
In die startup wordt nu miljoenen gestoken, meldt Nu.nl. Het geld komt van M Ventures, de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck, en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group. Het is de eerste investering voor het concern.
De kweekhamburger is gemaakt van de cellen van koeien in plaats van een levend dier. Voor de ontwikkeling was zo'n 250.000 euro nodig.
8,50 per stuk
?Mosa Meat is bezig om groen licht te krijgen van de autoriteiten om de hamburger echt op de markt te brengen. Met de investering moet het productieproces worden uitgebreid. Rond 2021 moet er in Nederland een productielocatie zijn, zodat het bedrijf de hamburger voor zo'n 8,50 euro per stuk kan gaan maken.
Luister ook: Miljoenen voor Maastrichtse kweekburger
?Mosa Meat is bezig om groen licht te krijgen van de autoriteiten om de hamburger echt op de markt te brengen. Met de investering moet het productieproces worden uitgebreid. Rond 2021 moet er in Nederland een productielocatie zijn, zodat het bedrijf de hamburger voor zo'n 8,50 euro per stuk kan gaan maken.
Luister ook: Miljoenen voor Maastrichtse kweekburger