Wonen Zuid: dief aansprakelijk voor ontploffing Heerlen

© Luc Lodder (MGL)
De koperdieven die bij de ontplofte flat in Heerlen de gasleidingen hebben meegenomen, worden persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de schade die ontstond door de explosie.
Dat laat woningbouwcorporatie Wonen Zuid weten in een verklaring.
Gaslek
De politie bevestigde vrijdagmiddag dat de ontploffing aan de Van Weerden Poelmanstraat was veroorzaakt door een groot gaslek, een gevolg van de diefstal van de koperen gasleidingen. "Als de dader(s) worden gepakt en veroordeeld zullen wij hen - indien mogelijk - persoonlijk aansprakelijk stellen," staat in de verklaring.

Schade
De schade door de ontploffing maandagmorgen wordt geraamd op 10 tot 15 miljoen euro. Drie mensen raakten gewond en tientallen mensen kunnen de komende weken niet naar huis. Om de koperdieven te pakken te krijgen heeft de politie een speciale kliklijn in het leven geroepen.

Geschrokken

Wonen Zuid zegt geschrokken te zijn door het nieuws dat de enorme explosie is veroorzaakt door diefstal. De corporatie heeft dan ook alle medewerking toegezegd aan het onderzoek.

Lees ook: Ontploffing Heerlen waarschijnlijk door ontplofte gasleiding

Lees hier meer over de ontploffing in Heerlen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!