Bedreigde burgemeester Voerendaal: 'Alles onder controle'

© iStock / Facebook
Burgemeester Wil Houben van Voerendaal, die een paar weken geleden werd bedreigd met een vuurwapen, heeft veel steun gekregen. De burger hoeft zich geen zorgen te maken over de bedreigde burgervader.
"Ik voel me goed en heb alles onder controle", schrijft Houben op Facebook.

Gemaskerde man

De woning van Houben wordt sinds kort dag en nacht beveiligd. Dit nadat de burgemeester twee weken geleden op een kruispunt werd bedreigd door een gemaskerde man met een vuurwapen.

Streep

De bedreigde burgemeester blikt op Facebook uitgebreid terug op de afgelopen dagen. "Het is alweer een paar weken geleden en ik had er, eerlijk gezegd, al een streep onder getrokken", zegt hij.

Steun

Houben heeft uit het hele land reacties ontvangen. Vooral de mensen die zelf slachtoffer zijn geweest van bedreigingen en intimidaties, hebben een gevoelige snaar bij de burgemeester geraakt. "Van al die verhalen en de mensen die vol schieten als ze mij ontmoeten ben ik veel emotioneler dan de seconden dat ikzelf doelwit was. Ik heb enorm te doen met deze mensen en wil hen nog meer morele steun geven en toewensen dan ik heb gehad", schrijft Houben.

Voorval

Verder bedankt hij de gemeente Voerendaal, de politie, justitie en de minister-president. "Ik weet me gesteund door heel veel mensen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik verder niet onder het voorval zal lijden."