Emile Roemer stelt zich voor in Heerlense horeca

Waarnemend burgemeester Emile Roemer liet zichzelf zondagmiddag voor de leeuwen gooien in de Heerlense horeca.
's Lands eerste burgemeester van SP-huize was te gast in Nao de Mes, een maandelijkse café-talkshow in Café Pelt aan het Pancratiusplein.

Trots
"Ik zou graag zien dat de mensen hier wat trotser worden op hun stad, want daar is reden genoeg voor", aldus de waarnemend burgemeester. Met het typische Heerlense gemopper op de eigen stad en het grauwe verleden van Heerlen heeft Roermer weinig: "Waar ik vandaan kom noemen ze dat 'de koe in de kont kijken.' En daar heeft niemand wat aan."

Roda

Die positieve blik op Heerlen heeft de tijdelijk burgervader ook voor voetbalclub Roda JC. "Ik ben nu drie weken burgemeeser in Heerlen, en de club heeft al drie keer gewonnen. Dat kan toch haast geen toeval zijn?"

Waarnemer

Roemer werd vorige maand aangesteld als burgemeester van Heerlen als tijdelijke vervanging van Ralf Krewinkel. Die legde de ambtsketen neer omdat zijn zoontje te kampen heeft met een ernstige ziekte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!