Carnavalsvierders hoeven geen kou te lijden

© Stefan Koopmans
De carnavalsvierders in Limburg hebben geluk. De weersverwachting voor de komende dagen is ze gunstig gestemd.
Met middagtemperaturen tussen de 7 en 10 graden is het niet koud, voorspelt Meteo Limburg. Naast zonnige perioden zijn er wolkenvelden waaruit af en toe een beetje regen kan vallen, al dan niet in de vorm van een bui. Bij voldoende opklaringen kan het ’s nachts een graadje vriezen.
11 graden
Vrijdag is het tijdens de vele schooloptochten in Limburg droog en vrij zonnig. Bij een matig zuidelijk briesje loopt de temperatuur op tot 11 graden.

Bewolking
Zaterdag tijdens de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo is er iets meer bewolking. Het blijft, op een bui na, droog en het wordt maximaal een graad of 10.

Wintersport

De meeste regen komt tijdens carnaval ten zuiden van Limburg terecht in Noord-Frankrijk. Er trekt in het weekeinde een lagedrukgebied via Frankrijk naar de Alpen, en dat veroorzaakt dan vooral in het zuiden en westen van de Alpen sneeuw. Tot het weekeinde is het in de Alpen stralend zonnig weer en er is voldoende sneeuw gevallen voor wintersportmogelijkheden. Dus ook gunstig nieuws voor mensen die tijdens carnaval op wintersport gaan.
Wil je de volledige weersverwachting lezen? Kijk dan op 1Limburg.nl/weer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!