Burgemeester Maastricht aangeslagen: 'Het is heel heftig'

© Jean-Pierre Geusens
Burgemeester Annamarie Penn-te Strake is aangeslagen na de geweldsexplosie in Maastricht, waarbij twee mensen zijn doodgestoken.
"Dit is heel heftig", zegt ze op L1 Radio.

Ruzie

Bij een ruzie in de Botsaartstraat werd rond 21:00 uur een man doodgestoken. Zo'n 10 minuten later vond op de Joseph Postmesstraat een vechtpartij plaats. Een vrouw kwam daarbij door messteken om het leven. Er raakten ook drie mensen gewond.
Audio: Burgemeester Annemarie Penn over de dodelijke steekpartijen in Maastricht (15 dec 2017)

Terroristische aanslag

De burgemeester van Maastricht zegt dat het even door haar hoofd spookte dat er terroristische motieven in het spel waren. "Je schrikt dan enorm. Het zal toch niet zo zijn dat in Maastricht de eerste aanslag van Nederland is", zegt Penn. Ze is dan ook blij dat dit niet het geval is.
Volgens Penn is er over de achtergronden van de slachtoffers nog niks bekend. "Voorlopig moeten we wachten op het onderzoek van de politie", zegt de burgemeester.

Familie en nabestaanden

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Penn een bezoekje aan de familie en nabestaanden gaat brengen. "Daarover word ik nog gebriefd."
Lees hier alles over de fatale steekpartijen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!