Opmerkelijk: oplegger bij in-, truck bij uitgang A2-tunnel

© Weginspecteur Christian / Twitter
Een opmerkelijke situatie bij de Koning Willem-Alexandertunnel donderdagavond: aan de ene kant strandt een truck, terwijl de bijbehorende oplegger aan de andere kant blijkt te staan.
Weginspecteur Christian zegt op Twitter dan ook raar te hebben opgekeken. Bovendien sloeg ook de politie een slaatje uit de toestand in Maastricht.

Vlak na tunnel

De truck -zonder oplegger- kwam rond 21:00 uur, vlak na de uitgang van de tunnelbuizen in noordelijke richting, stil te staan op de rijbaan. Rijkswaterstaat sloot daarop één rijstrook af, door op de matrixborden het welbekende rode kruis te projecteren.

25 bekeuringen

Veel automobilisten besloten desondanks toch op die strook te gaan rijden, maar dat kwam hen duur te staan. De politie schreef in totaal 25 bekeuringen uit voor het negeren van dat rode kruis.

Oplegger

De weginspecteur ging vervolgens zeventien kilometer terug een kijkje nemen in dezelfde rijrichting als waar de truck strandde. Daar bleek, vlakbij de Belgische grens, een oplegger te zijn achtergelaten. Eén en één bleek snel twee, want het ging om de oplegger die bij de truck hoorde.

Verklaring

Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. De chauffeur heeft geen verklaring afgegeven voor het al dan niet bewust achterlaten van de oplegger. De weg is intussen op beide plekken weer vrij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!