Roermonds webbedrijf spil in Duits neppil-onderzoek

De FIOD viel in maart 2015 binnen bij twee woningen in Roermond. © MGL/John Peters
Het bedrijf Global Internet Services (GIS) in Roermond speelt een belangrijke rol in het onderzoek van de Duitse justitie naar verboden handel in erectiepillen, afslankpillen en pillen tegen haaruitval.
Dat blijkt uit onderzoek van de Limburgse kranten.

Roermondenaren

Van dit bedrijf zijn de 48-jarige Remo van R. en Roger K. (47) beiden uit Roermond directeur. De FIOD heeft hen dinsdag op verzoek van de Duitse justitie opgepakt. Zij worden binnenkort uitgeleverd aan Duitsland.

Tien miljoen

De Duitse autoriteiten denken dat de Roermondenaren in dat land voor tien miljoen euro aan nepmedicijnen hebben verhandeld. Dat zou zijn gebeurd via een internationale bende waaraan de twee GIS-directeuren leiding hebben gegeven. De Duitse justitie volgt hun de gangen al vanaf 2012. Daarbij zijn ook reizen naar Azië aan het licht gekomen. Vanuit dat continent worden jaarlijks voor miljoenen euro’s aan neppillen uitgevoerd.

Meer verdachten

De FIOD pakte nog drie verdachten, onder wie Harold van K. (44), uit Roermond op. Duitsland heeft niet om zijn uitlevering gevraagd. Hij zit in voorlopige hechtenis voor het bezit van een wapen en drugs. Van K’s vriendin en een man uit Maasniel, van wie de woning dinsdag ook werd doorzocht, zijn ook aangehouden. Zij zijn inmiddels op vrije voeten.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!