1Lunch: Politie heeft neusje voor hennep

© Istock
* Belangengroep tegen ongewenste groei luchthavens* Eis: vijf en zes jaar cel voor havenbranden* Komen en gaan bij Fortuna Sittard
Belangengroep tegen ongewenste groei luchthavens
Omwonenden van zes luchthavens, waaronder die van Maastricht Aachen Airport, bundelen hun krachten om samen iets te doen tegen de volgens hen ongewenste groei van de luchtvaart in Nederland. Lees hier meer.

Eis: vijf en zes jaar cel voor havenbranden

?De verdachten van de havenbranden in Midden-Limburg moeten jarenlang de cel in. Dat vindt justitie. Tegen hoofdverdachte Henk V., eigenaar van de jachthaven in Wessem, is vijf jaar cel geëist. De andere twee mannen, Maastrichtenaar Maikel G. en Eindhovenaar Frank V., hoorden zes jaar cel tegen zich eisen. Het drietal ontkent in alle toonaarden iets te maken te hebben met de branden in de havens van Ohé en Laak, Wessem en Roermond in 2014 en 2015. Lees hier meer.
© Sjoerd Van Heugten
Dumoulin en ploeggenoten krijgen nieuwe fiets
Opgelet: Tom Dumoulin, Mike Teunissen en Roy Curvers fietsen volgend jaar op een nieuwe fiets. Team Sunweb, de ploeg van de Limburgse renners, is rond met het fietsmerk Cervélo, zo meldt De Telegraaf. De wielerploeg hoopt meer stappen in de ontwikkeling te kunnen zetten met de nieuwe fiets. Lees hier meer.
Komen en gaan bij Fortuna Sittard
Het promotiefeest van Fortuna Sittard is achter de rug en de promovendus maakt zich nu op voor de Eredivisie. En dat is een drukke bedoening. Vleugelspeler Semedo kan rekenen op veel belangstelling uit Duitsland en Engeland, maar ook Nederland. De huurling van Fortuna blijft in principe bij de geel-groenen. Keeper Miguel Santos gaat de club wel verlaten. Het lijkt erop dat middenvelder Lars Hutten en verdediger Christopher Braun in Sittard blijven. Lees hier meer.
Christopher Braun. © Jack Kochanowski
Politie heeft neusje voor hennep
Agenten hebben in Maastricht niet gebruikt gemaakt van hun dienstwapen om iets verdachts op te sporen, maar simpelweg van hun neus. De henneplucht leidde de politie naar een appartement. De bewoners roken onraad toen de agenten voor de deur stonden, en draaiden de deur op slot. Agenten forceerden de deur van het appartement en vielen daar met de neus in de hennepkwekerij. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!