Europese prijs voor dementieproject Roermond

Roermond dementievriendelijk, dat is de titel van een project dat al een tijdje loopt in de gemeente en met succes. Het project is zondag in Oostenrijk in de prijzen gevallen.
Volgens de jury dient het project als voorbeeld voor andere Europese gemeentes.

Vorsorgepreis

Roermond was nog met twee andere Limburgse gemeentes genomineerd voor de Europse Vorsorgepreis. Roermond dementievriendelijk heeft als doel om mensen met dementie zo lang en goed mogelijk te betrekken in de samenleving. Door hulp aan de mensen die er direct mee te maken hebben maar ook door trainingen aan verenigingen en bedrijven te geven. Juist deze brede aanpak werd geroemd door de jury van de zorgprijs.

Heel blij

Verantwoordelijk wethouder Marianne Smitsmans is blij met de prijs. Zij zette dit project zelf op. "We wisten natuurlijk wel dat we hiermee voorop liepen. Dat is eerder in Maastricht ook al erkend. Maar dat het nu deze Europese prijs krijgt geloof je bijna niet. We zijn hier heel erg blij mee", aldus de wethouder.

Alzheimer

Wie denkt aan Alzheimer en dementie heeft vaak een beeld van mensen die compleet de weg kwijt zijn maar het ziektebeeld ontstaat heel geleidelijk. De meeste mensen maken dus gewoon deel uit van de maatschappij en daar springt de gemeente op in met dit project. Door symptomen te herkennen kan er ook adequaat gehandeld worden en kunnen mensen zo lang mogelijk blijven deelnemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!