Essential Festival verhuist van Valkenburg naar Heerlen

Het Coriopolisterrein in Heerlen wordt op zaterdag 18 juli omgetoverd tot festivallocatie.
Dancefestival Essential komt over vanuit Valkenburg, waar de organisatie niet verder kon groeien. Er komen drie podia op het terrein, dat veertigduizend vierkante meter telt. Op het hoofdpodium belooft de organisatie ‘verschillende grootheden uit de dance-scene’, zonder daarover uit te wijden.

'Grote naam'

"We zijn echt met een hele grote naam bezig, maar die kunnen we pas op 13 mei bevestigen", stelt organisator Kenny Mordang (21). Op de andere podia is er muziek voor hardstyle- en deephouse-liefhebbers. Dat laatste podium is nieuw. "We merken dat de interesse van onze bezoekers erg breed is. Veel mensen die van dance houden, luisteren ook graag naar hardstyle of deephouse. Daarom wilden we graag een derde podium", legt Mordang uit.

Groter

De ruimte voor een derde podium is er op het Coriopolisterrein. "En die hadden we niet meer in Valkenburg, waar we Essential op de Cauberg organiseerden. Het uitzicht was werkelijk fenomenaal, maar we liepen daar tegen onze grenzen aan." Het festival wordt veel groter qua omvang en het aantal bezoekers. Kwamen er vierduizend mensen naar de Cauberg, dit jaar verwacht Kenny Mordang er tussen de zeven- en negenduizend.
Het beschikbare festivalterrein groeit van ongeveer vijftienduizend vierkante meter op de Cauberg naar veertigduizend op Coriopolis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!