Parochianen Meerssen klaar met televisie-uitzendingen

De basiliek van Meerssen is na dit jaar niet langer het decor van katholieke kerkdiensten die worden uitgezonden op televisie.
De televisiemissen die worden verzorgd samen met het bisdom Roermond kwamen jarenlang uit Meerssen, maar de kerkgangers daar zijn er inmiddels klaar mee.

Overlast

"We merken dat de vaste kerkbezoekers op de dag van de televisie-uitzending gaan wegblijven vanwege de gewijzigde aanvangstijden en de overlast van de belichting", staat te lezen in het parochieblad van Meerssen. Om de kerkgangers niet allemaal weg te jagen, stopt de parochie er na dit jaar mee. De laatste mis die vanuit Meerssen wordt uitgezonden, is op 30 december.

Nieuwe kerk

Omroep KRO-RKK verzorgt elke zondagmorgen een kerkdienst op televisie, steeds vanuit een ander bisdom. Het bisdom Roermond heeft al een nieuwe kerk op het oog om in de toekomst televisie-missen uit te zenden. Zo lang die zaak echter nog niet beklonken is, wordt de nieuwe parochie nog niet bekendgemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!