Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden

Gebiedsbord voor de gemeente Bergen langs de N271 bij Arcen. © Google Streetview
Noord-Limburg wil automobilisten met behulp van bruine gebiedsborden en landmarks wijzen op de mooie plekken in de regio. De gemeenten hopen op deze manier meer toeristen te trekken.
Dat is één van de belangrijkste actiepunten in het Actieprogramma Vrijetijdseconomie Noord-Limburg. Dit plan werd afgelopen week gepresenteerd.

Gebiedsborden

Er staan momenteel nauwelijks tot geen toeristische gebiedsborden langs de snelwegen A73 tussen Venlo en Nijmegen en A67 tussen Venlo en Eindhoven. Daar wil Noord-Limburg graag verandering in brengen. De borden moeten automobilisten attenderen op de unieke natuurgebieden en gebouwen in de regio.
Samen met de ANWB wordt er een verkenning gestart om de bruine gebiedsborden die nu alleen nog maar langs enkele N-wegen in de regio staan, ook langs de snelwegen te plaatsen.
De 'Drakenrotonde' in Beesel moet ook bij het Draaksteken in 2016 weer vuur spuwen. © Stichting Draak Op Eigen Houtje

Landmarks en -art

Daarnaast wil Noord-Limburg met kunstenaars om tafel voor aansprekende landmarks en landart. De beelden of objecten moeten langs de hoofdroutes in de regio (A73, A67, N271 en N277) op een creatieve manier de mogelijkheden en hoogtepunten van de regio verbeelden en onderstrepen. Een voorbeeld van zo'n landmark is de draak op de rotonde van de Rijksweg bij Drakenrijk.