Sascha en Alex omgekomen bij aanslagen in Brussel

Sascha en Alex Pinzcowski overleefden de aanslagen op vliegveld Zaventem niet. © ANP
Bij de aanslagen op het vliegveld van Zaventem zijn drie Nederlanders, waaronder Sascha en Alex Pinczowski, om het leven gekomen.
Dat heeft Buitenlandse Zaken vrijdagochtend bevestigd.

Brussel

Broer en zus vertrokken dinsdagochtend naar het vliegveld in Zaventem om te vliegen naar Amerika, waar de twee woonden. Om 7:59 uur belden de twintigers nog met het thuisfront om te melden dat ze goed waren aangekomen op het vliegveld. Tijdens dat telefoontje hoorde de familie een ontploffing en glasgerinkel. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Sindsdien waren de kinderen onbereikbaar voor de familie.

Nederlanders

Het derde Nederlandse slachtoffer is een vrouw uit Deventer. Het ministerie heeft de nacht van donderdag op vrijdag de families van de slachtoffers ingelicht. Ook heeft het departement nauw contact met de nabestaanden en staat ze bij.

Lees ook: Penn: Het is verschrikkelijk, wat je vreest komt uit

Identificatie

De Belgische autoriteiten zijn op dit moment nog druk bezig met de identificatie van de overige slachtoffers van zowel de aanslag op het vliegveld als die op metrostation Maalbeek.
Koenders is bedroefd door het nieuws. "Terrorisme kent geen grenzen en geen enkel mededogen."

Lees meer over de aanslagen in Brussel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!