Voormalig Roda-goalie steunt ziek zoontje Krewinkel

Benjamin van Leer. © Ajax.nl
Voormalig Roda-keeper Benjamin van Leer heeft het ernstig zieke zoontje van burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen een hart onder de riem gestoken in een videoboodschap.
De Ajax-goalie richt op Facebook het woord tot Luca, de zoon van de Heerlense burgervader, bij wie onlangs een ernstige ziekte werd geconstateerd.

Fans

Vader en zoon zijn fan van de koempelclub uit Kerkrade. "Beste Luca, via deze weg wil ik jou ontzettend veel sterkte en kracht toewensen om dit gevecht te winnen", aldus de sluitpost tegen het jochie.
De keeper stuurt hem een shirt op dat hij droeg tijdens Roda-Feyenoord vorig jaar. "Dit shirt heeft me altijd heel veel kracht gegeven. Ik hoop dat het jou ook kracht gaat geven om de strijd te winnen die je nu voert."

Spandoek

Krewinkel, die vanwege zijn zieke zoontje zijn taken als burgemeester voorlopig neerlegt, heeft het filmpje gedeeld op zijn Facebookpagina. ‘Wat een topper is Benja van Leer’, schrijft hij erbij. Ook Roda-fans betuigden afgelopen weekend hun steun aan de burgervader. Tijdens het duel tegen Willem II werd een spandoek geheven, gevolgd door een klaterend applaus van de tribunes.