VVD over Palmen: 'Slecht voor Brunssum'

© Erwin Minkenberg
De Brunssumse VVD noemt het geen goed nieuws dat Jo Palmen opnieuw wordt voorgedragen als wethouder van de lokale partij BBB/Lijst Palmen.
De oppositiepartij vindt het onbegrijpelijk dat Palmen opnieuw wethouder wordt.

Opmerkelijk
"Als je aan de voorkant zegt dat het beter is om een stapje terug te doen, dan is het wel heel opmerkelijk dat hij dat niet doet", zegt VVD-fractievoorzitter Frank Joosten. Daarmee doelt hij op eerdere opmerkingen van Palmen dat hij zich niet geroepen voelde om opnieuw een wethouderspost in te nemen.

Politieke armoede

De reden voor Palmens voordracht zou liggen in het feit dat er geen andere geschikte kandidaten zouden zijn. Maar Joosten gelooft dat niet. "Vanuit een organisatorisch en politiek perspectief is dat niet vol te houden. Als je als grootste partij niet verder komt dan één potentiële wethouderskandaat dan is dat een onvoorstelbare organisatorische zwakte en politieke armoede van het ergste soort."
Niet terugkeren
?Palmen is onder meer omstreden vanwege een integriteitskwestie. Het advies was om na de verkiezingen niet meer terug te keren als wethouder. De meeste partijen waren het daar ook over eens. Toch vindt nu het tegenovergestelde plaats.

Luister ook:
'Palmen terug, geen goed nieuws voor Brunssum'