Koopmans: "30 miljoen extra investeren in Parkstad"

© Ge Hirdes (MGL)
Het CDA wil dat de provincie de komende vier jaar extra aandacht gaat besteden aan de regio Parkstad.
In het L1 radioprogramma De Stemming zei lijsttrekker Ger Koopmans zondag dat hij "gedeputeerde voor Parkstad" wil worden. Hij wil 30 miljoen euro in de regio gaan investeren.

Extra aandacht

Volgens Koopmans zijn er twee regio’s in Limburg die extra aandacht moeten gaan krijgen. Dat zijn de Maasplassen in Midden-Limburg en vooral de regio Parkstad.
In die voormalige mijnstreek zijn mensen minder gezond, gaat het economisch minder en heerst krimp. Dat rechtvaardigt volgens Koopmans een gedeputeerde die zich gaat concentreren op de problemen in Parkstad en gaat investeren in de ontwikkeling van de streek.

30 miljoen extra

Koopmans wil in de coalitie-onderhandelingen gaan voorstellen om de komende vier jaar 30 miljoen euro extra te investeren in Parkstad. Die investering zou gekoppeld moeten worden aan de Internationale Bau Ausstelling (IBA) die kort geleden begonnen is.

Ontwikkelingsprogramma

IBA is een acht- tot tienjarig ontwikkelingsprogramma voor steden en regio's naar Duits model. Industriële gebouwen in het Ruhrgebied kregen op die manier bijvoorbeeld een nieuwe bestemming. "Het gebied heeft meer aandacht nodig dan we de afgelopen jaren hebben kunnen geven" merkte Koopmans op tijdens het verkiezingsdebat in de Stemming.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!