Politie slingert fietsers in binnenstad Weert op de bon

© Weertdegekste
De politie gaat fietsers in het winkelgebied in Weert bekeuren. Tot nu toe werd vaak een oogje dichtgeknepen, maar na klachten van ondernemers en omwonenden gaat de politie toch handhaven.
Op de winkelpromenades binnen de singels is het tijdens winkeltijden niet toegestaan om te fietsen.

Voetgangersgebied

"Ik merk dat mensen goed weten dat ze in de stad niet mogen fietsen. Als ze een agent in uniform zien, stappen ze snel af", zegt wijkagent Thijs Loven. "Naast dat het gevaarlijk kan zijn, levert het overlast op voor wandelend publiek, omwonenden en ondernemers."
De klachten gaan vooral over het gebied tussen de Stationsstraat en de Langstraat. "Veel mensen weten niet dat dit gehele stuk voetgangersgebied is. Ook daar mag dus niet gefietst worden", zegt Loven.

Woensdag 21 juni

Fietsers in het gebied worden nog een week lang gewaarschuwd. Vanaf woensdag 21 juni gaat de politie ook daadwerkelijk boetes uitschrijven aan mensen die nog steeds door het gebied fietsen.
Fietsen door de binnenstad is op maandag tot en met vrijdag niet toegestaan tussen 9:00 uur en 18:00 uur, en op donderdagavond tot 21:00 uur. Op zaterdag mag er niet gefietst worden van 9:00 uur tot 17:00 uur. Op zondag is fietsen wel toegestaan, behalve tijdens koopzondagen.