YouTuber Dylan Haegens onthult worsteling met angst

Dylan Haegens en Marit Brugman tijdens het opnemen van een vlog. © Mijntje Wismans
De YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman hebben woensdag de stichting Durf Te Vragen gelanceerd in Venray.
De stichting zet zich in voor jongeren met psychische problemen.

Livestream

De lancering werd gedaan via een livestream waarin ze zelf ook vertellen over hun ervaringen en de noodzaak om bij psychische problemen hulp te vragen. Haegens heeft de afgelopen jaren, volgens eigen zeggen, erg geworsteld met angsten. Brugman heeft gestreden tegen anorexia.

Taboe

Omdat praten over psychische problemen vaak nog in de taboesfeer ligt, is het lastig om hulp te vragen. Dat willen Haegens en Brugman doorbreken met hun stichting. Via de website van Durf Te Vragen kunnen jongeren informatie vinden over onderwerpen als depressies, angsten, dwangproblemen en eetstoornissen. Ook werkt het tweetal samen met twee experts, onder wie een psycholoog.

Realistisch beeld

De YouTubers kiezen bewust voor het aanbieden van materiaal via de online kanalen, omdat jongeren via deze weg het makkelijkste te bereiken zijn. Haegens: "Op social media laten mensen vooral de goede kant van het leven zien. Daardoor zouden jongeren kunnen denken dat iedereen een perfect leven heeft, behalve zij. Wij willen een realistisch beeld neerzetten."