Zangeres pleit voor meer kampvuren in Heerlens centrum

© iStock
Tijdens het Heerlense winterfestijn Holy Moly kon het publiek genieten van muziek rondom een kampvuur. Mogelijk brandt er binnenkort weer een vuurtje in de binnenstad.
Zangeres Lotte Walda en politicus Ron Meyer hebben de krachten gebundeld om dit voor elkaar te krijgen.

Kampvuur

De singer-songwriter blikt op haar Facebook-pagina terug op het winterevenement Holy Moly. "Een van de gezelligste dingen vond ik toch wel het kampvuur", schrijft ze. "Eigenlijk vond ik het heel jammer dat dit vuur na Holy Moly weer wegging."

Muziek

Tijdens het winterfestijn werd er rondom het kampvuur door muzikanten op hun gitaar getokkeld. En als het aan de twee Heerlenaren ligt, gaat dit vuur 'enkele weekenden in de donkere maanden' weer branden. Ze willen de muzikale avondjes op het Pancratiusplein of het Schelmenhofje laten plaatsvinden.

Facebook

Via Facebook zijn ze op zoek naar muzikanten en andere mensen die hun kunsten willen vertonen bij het kampvuur. Verder hopen ze steun van de gemeente te krijgen. Dit omdat er een vergunning nodig is voor het kampvuur in het centrum van de stad.

Eerste editie

Het Heerlense winterfestijn Holy Moly kijkt terug op een geslaagde eerste editie. Zo waren de bezoekersaantallen hoog en hing er een goede sfeer.