Verdachte van dood baby Brunssum vrij

© Google Streetview
Een van de twee oppasouders, die onlangs opgepakt zijn voor betrokkenheid bij de dood van baby Fabian in Brunssum, is weer vrij.
De voorlopige hechtenis van de vrouw wordt opgeheven, zo heeft de rechtbank besloten.

Voorwaarden
Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de voorlopige vrijheid. Welke voorwaarden dat zijn, wordt nooit bekendgemaakt. De vrouw blijft wel verdachte in de zaak. Haar man zit vanwege de dood van hun oppaskindje nog altijd in de cel.

Reanimatie

De vijf maanden oude baby Fabian kwam op 11 oktober om het leven in het huis van de oppasouders. Onduidelijk is nog hoe dat gebeurde. Het kindje zou onwel zijn geworden en overleed, ondanks reanimatiepogingen, in het ziekenhuis.

Zware mishandeling

Uit onderzoek is gebleken dat Fabian niet aan een natuurlijke dood is overleden. De oppasouders worden verdacht van doodslag op hun petekind, of zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Reconstructie

Vorige week dinsdag werd in het huis een reconstructie gehouden om meer duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!