Dag van de Bouw: acht Limburgse bouwlocaties open

© iStock
De nieuwe brug bij Ooijen-Wanssum is één van de bouwlocaties in Limburg die zaterdag tijdens de Dag van de Bouw te bezichtigen zijn.
Ook in Heerlen, Venray, Hout-Blerick, Panningen, Landgraaf, Reuver en Meterik zijn bouwlocaties komend weekend open voor publiek.

Leuk

Met de Dag van de Bouw wil de bouwsector onder andere laten zien hoe leuk het is om in de bouw te werken. Dit jaar is het thema van de dag 'De bouw maakt het mogelijk'.

Rondleiding

Bezoekers krijgen rondleidingen op bouwplaatsen die gewoonlijk gesloten zijn. Ze kunnen constructies van dichtbij bekijken en op veel plaatsen door een VR-bril het toekomstige bouwwerk bekijken. Op sommige locaties worden daarnaast extra activiteiten georganiseerd zoals optredens, demonstraties en speurtochten voor kinderen.

130 bouwlocaties

De opening van de Dag van de Bouw vindt in Limburg plaats in Ooijen, maar ook projecten als de restauratie van slot Schaesberg, de bouw van het Maankwartier in Heerlen en de nieuwbouw van het politiekantoor in Venray zijn te bezichtigen. In heel Nederland zijn aanstaande zaterdag ruim 130 projecten te bezoeken.