253 Limburgers krijgen koninklijke onderscheiding

© ANP
253 Limburgers hebben vrijdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat is ééntje meer dan vorig jaar.
Twee van hen zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dat is de hoogste onderscheiding die dit jaar in Limburg vergeven werd.

Huberts en Meijer

De twee officieren zijn Jacques Huberts uit Cadier en Keer en Emmo Meijer uit Meerssen. Huberts is oud-directeur van NedCar, NS Reizigers en Waterleidingmaatschappij Limburg. Meijer bekleedde functies bij onder meer DSM en Unilever en was hoogleraar in Eindhoven.

Ridders

Tot de gedecoreerden behoren verder de burgemeesters Sjraar Cox van Sittard-Geleen en Reg van Loo van Vaals. Ook vicaris van het bisdom René Maessen is onderscheiden. Net als Toine Gresel, voorzitter van het waterschap Peel en Maasvallei en oud-burgemeester van Heerlen.
Verder Harrie van Beers (directeur van Abdij Rolduc en oud-burgemeester van Margraten), Jan Vlaminckx (oud-advocaat in Venlo), Chris Tiekstra (wielerbestuurder uit Heerlen) en Anneke Assen (oud-kamerlid en universitair docent uit Molenhoek). Ze werden allemaal Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meeste in Weert, geen in Voerendaal

De meeste lintjes zijn toegekend in Weert, 24 stuks. In Sittard-Geleen kregen 20 verdienstelijke inwoners een onderscheiding. Heel wat kariger is de oogst in de gemeente Voerendaal. Daar werd dit jaar geen enkel lintje uitgereikt op de laatste werkdag voor Koningsdag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!