1Lunch: Maastricht wil na roze ook gele trui binnen halen

© ANP
* Eerste festivalgangers nu al in de rij*? Bloeiperiode mijnen op witte doek* Ongevallen op Limburgse wegen

Eerste festivalgangers nu al in de rij

Nog één nachtje slapen en dan barst Pinkpop los. En om een goed plekje op de camping te bemachtigen, staan er nu al die hards in de rij. Ze moeten wel nog even geduld hebben. De poorten van de camping gaan morgenochtend pas open. Lees hier meer.
Tour naar Maastricht?
Maastricht hoopt op de komst van de Tour de France. De stad tast daarvoor diep in de buidel. Met een investering van ruim 5 ton hoopt de provinciale hoofdstad op een plekje in het routeschema. Samen met Valkenburg wil Maastricht start- en finishplaats worden. Lees hier meer.
© iStock
Bloeiperiode mijnen binnenkort op het witte scherm
Het leven van de Limburgse mijnwerkers is voor de Heerlense filmmaker Mark Handels een bron van inspiratie. Hij is bezig met een korte dialectfilm over de bloeiperiode in de mijnen en de omstandigheden in die tijd. Handels is hard bezig de laatste 5000 euro bij elkaar te sprokkelen. Lees hier meer.

De beste cocktail van het land krijg je op Pinkpop

Bezoekers van Pinkpop hebben een landelijke hebben primeur. De beste cocktail van het land wordt namelijk op de festivalweide in Landgraaf geschonken. Het drankje heet The Madonna (like a virGIN). Het is een alcoholvrije gin-tonic, bedacht door de mastershaker van dit jaar. Lees hier meer.
© iStock

Ongevallen op Limburgse wegen

Veel oponthoud vanochtend op de Limburgse wegen. Op de Urmonderbaan in Sittard-Geleen kwamen vier voertuigen met elkaar in botsing. In diezelfde plaats werd elders een motor geschept door een auto. Het ging ook mis op de A73 bij de afrit Maasbree. Daar botsten een truck en personenauto, waardoor een flinke file ontstond. Lees hier meer.