DENK doet mee aan statenverkiezingen in Limburg

© L1
DENK, de partij van het Roermondse Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk, doet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar.
Dat vertelde Öztürk tijdens Prinsjesdag in Den Haag aan L1.
Het is voor het eerst dat de partij deelneemt aan de statenverkiezingen. "We hebben als partij gekeken naar de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen. We hebben nu in dertien gemeenten 24 raadsleden", zegt Öztürk. "We denken dat we in heel Nederland vijftien statenleden binnen kunnen halen, dus ook in Limburg."

Lijsttrekker

Het is nog niet bekend wie de lijsttrekker van DENK wordt in Limburg. Daarover is de partij nog in gesprek met een aantal kandidaten. "We praten nu met twee of drie mensen", zegt Öztürk. Eén van die kandidaten is Selami Coskun, die nu raadslid is voor DENK in Roermond. Öztürk zelf is in elk geval geen kandidaat om lijsttrekker te worden in Limburg. "Ik blijf voorlopig in Den Haag."

Zetels

Op basis van de huidige peilingen denkt Öztürk dat zijn partij twee zetels kan krijgen in het Limburgs Parlement. De provinciale statenverkiezingen vinden plaats op 20 maart 2019.

Prinsjesdag

Öztürk en de andere Limburgse kamerleden reageerden dinsdagmiddag verdeeld op de kabinetsplannen die werden gepresenteerd.
In Oostrum keken de leerlingen van groep 8 van Basisschool de Meulebeek dinsdagmiddag naar de Troonrede. Het L1-programma L1mburg Centraal nam een kijkje in de schoolklas.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!