Veel draagvlak voor project Gezonde Basisschool

"Er is veel draagvlak onder ouders en leerkrachten om op 1 november te beginnen met het project Gezonde Basisschool."
Dat zegt projectleider Andrew Simons van onderwijsstichting Movare, die 52 scholen in Zuid-Limburg beheert. Het project wil de gezondheid van kinderen verbeteren.

Meer sport en beweging

Op twee scholen in Landgraaf is er extra aandacht voor meer sport en beweging en wordt samen een gezonde lunch gegeten. Op twee andere scholen blijft het programma beperkt tot meer sport en beweging. In alle gevallen duurt de schooldag daardoor een half uur tot drie kwartier langer.
In totaal doen ruim 1200 kinderen mee aan het project.

Ouders en leerkrachten

In het huidige schooljaar is al met de nieuwe opzet geëxperimenteerd. Volgens projectleider Simons is het unieke van het project dat het samen met ouders en leerkrachten wordt uitgevoerd en niet van bovenaf wordt opgelegd.

Kans op succes is groot

"Want de praktijk is dat initiatieven dan vaak doodbloeden. Met de huidige opzet is de kans op succes veel groter", zegt Simons. Het project is een gezamenlijk initiatief van Movare, de Universiteit Limburg en de GGD Zuid-Limburg. Het wordt gesteund door de provincie.

Benieuwd naar uitkomst

Hoogleraar preventieve geneeskunde Onno van Schayck stelt dat het om een uniek onderzoek gaat waarbij vier faculteiten en dertig onderzoekers bij zijn betrokken. "We zijn erg benieuwd wat er uit komt."
Het project Gezonde Basisschool loopt tot en met het schooljaar 2019-2020.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!