Jongerenafdeling D66 steunt 'genaaide' eigenaar erotiekshop

© Screenshot SBS Hart van Nederland
De jongerenafdeling van D66 in Limburg vindt het onacceptabel dat Ron Heutz, eigenaar van de Heerlense erotiekshop Your Lifestyle, door leveranciers en verzekeraars wordt behandeld als een crimineel.
Volgens de Jonge Democraten Limburg kan dat echt niet door de beugel.

Niet alledaagse branche

De Heerlense ondernemer vertelde tegen Hart van Nederland dat banken en verzekeraars hem anders benaderen omdat hij in een niet alledaagse branche actief is. De druppel voor Heutz was een recente aanvaring met de leverancier van een mobiele pinautomaat. Deze wilde geen diensten meer leveren, volgens de Heerlense ondernemer omdat hij in de erotiek actief is.

Gelijke voet

De jongerenafdeling van D66 vindt dat een ondernemer, ongeacht zijn vakgebied, op gelijke voet behandeld moet worden. "Het verkopen van goedgekeurde, legale goederen, zoals erotische speeltjes, mag absoluut geen aanleiding geven tot zakelijke discriminatie", zegt Jacob Pilon, voorzitter van de Jonge Democraten Limburg.

Geen crimineel

Jonge Democraten roept daarom ook alle leveranciers, banken en verzekeraars op Heutz als een normale ondernemer te behandelen en geen uitzonderingen te maken. "Deze man is geen crimineel, maar een zelfstandig ondernemer, en dient dan ook zo behandeld te worden", schrijven ze.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!