Statenvragen PVV over uitlekken nieuwe OV-vervoerder

© Istock
De PVV-fractie in het Limburgs Parlement wil opheldering over het uitlekken van het besluit van Gedeputeerde Staten over de nieuwe concessie voor het openbaar vervoer.
Maandag meldde L1 dat het college van Gedeputeerde Staten dinsdag officieel Arriva aanwijst om vanaf december 2016 het regionale bus- en treinvervoer in Limburg te gaan verzorgen.

Welke personen

Die informatie was toen nog vertrouwelijk. Daarom wil de PVV fractie van het provinciebestuur weten welke personen betrokken waren bij de besluitvorming. Verder vraagt de PVV hoe het kan dat de informatie al bij L1 is terechtgekomen voordat het besluit bekendgemaakt is aan Provinciale Staten.

Vals spel

NS-dochter Abellio won in februari de aanbesteding. In april bleek echter dat de vervoerder vals had gespeeld: het bedrijf had in het geheim informatie gekregen van voormalig Veolia-directeur René de Beer. De provincie besloot daarop de aanbesteding opnieuw te overwegen.
Met het contract dat het openbaar vervoer in Limburg van 2016 tot 2031 moet regelen, is een bedrag van zo'n 2 miljard euro gemoeid.
Michael Heemels over aanbesteding OV
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!