Actiegroep betoogt in Tweede Kamer tegen fusiegemeente

© Flickr/-JvL-/CC BY 2.0
De actiegroep tegen het opgaan van Schimmert in de nieuwe fusiegemeente Beekdaelen, krijgt spreektijd in de Tweede Kamer. Bij de Vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken mag het comité tien minuten spreken.
"We krijgen drie minuten voor ons betoog. Vervolgens is er nog zeven minuten tijd waarin er vragen kunnen worden gesteld", zegt Frans Crombag van de actiegroep tegen L1.

'Kort en krachtig statement'

Wat er in de speech wordt verteld, is nog niet precies duidelijk. "Het zal in ieder geval een kort en krachtig statement zijn", vertelt Crombag. "Al eerder hebben we in de provinciale staten onze feiten gepresenteerd. Dat heeft toen niet veel geholpen. Dus nu gaan we een statement uitspreken. De vraag en onze hoop is dat de commissie zegt: 'we gaan er eens goed naar kijken'."

Adviseurs

De actiegroep heeft nog ongeveer één week om hun statement voor te bereiden. In die tijd wil de groep met diverse adviseurs om de tafel gaan zitten om de speech voor te bereiden, dat laat Frans Crombag weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!