Nieuw euregionaal hiphop-festival maakt line-up bekend

© iStock
Het kersverse hiphop-festival Hip Hub Hooray, dat in de Belgische grensplaats Tongeren plaatsvindt, heeft de line-up bekendgemaakt.
Grote namen als Stikstof, Sevn Alias, Isha, La Smala, Juicy en Hef maken op 29 september hun opwachting in de Ambiorixkazerne in Tongeren, vlak over de grens bij Maastricht.

Nieuw festival

Guido Wevers, het brein achter Maastricht 2018, is de initiatiefnemer van het festival. Ook de provincie Limburg heeft een financiële bijdrage geleverd.
Hip Hub Hooray bestaat uit drie onderdelen: een artistiek gedeelte, een sociaal-cultureel gedeelte én het festival. Tijdens het festival en het artistieke gedeelte krijgt aanstormend talent de nodige begeleiding en workshops aangeboden.

Toekomst

"We geloven er sterk in dat hiphop de muziek van de toekomst is, omdat mensen in deze vorm van muziek steeds meer talen met elkaar vermengen", zegt de organisatie. "Wij willen hier dan ook een ondersteunende rol in spelen binnen de Euregio Maas-Rijn."
Eind juli vinden de eerste workshops plaats. Vervolgens is er nog een aantal bijeenkomsten. De grote finale vindt op 29 september plaats in de Ambiorixkazerne in Tongeren.
Kijk voor meer informatie op de website van het festival.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!