Mogelijk strafzaak tegen afvalsjoemelaar uit Weert

© Istock
Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er een strafzaak komt tegen afvalsjoemelaar Wim Breukers uit Weert.
Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdag.

Gewond

De nu 55-jarige Weertenaar had onder meer in Maasbracht en Helmond gevaarlijk afval opgeslagen, zonder dat hij daar vergunningen voor had. In die Brabantse plaats ging het om chemisch afval dat in een bedrijfspand lag. Een medewerker van een bedrijf dat daarnaast was gevestigd, raakte gewond toen de vaten met afval van Breukers ging lekken.

Chemisch afval

?Breukers' bedrijf BM Recycling liet zich betalen door klanten die hun chemisch afval kwijt moesten. Het recyclingbedrijf zou dan voor de verdere verwerking moeten zorgen. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan stapelde de troep zich steeds verder op.

Opruimkosten

Omdat het bedrijf van Breukers failliet ging, kwam het opruimen van het afval in Maasbracht en Helmond voor rekening van de provincies Limburg en Brabant. Om toch iets van dat geld terug te zien lieten de twee provincies beslag leggen op eigendommen van de man, en dan met name vastgoed in Weert en Nederweert.

Failliet

De provincie Noord-Brabant heeft in een laatste poging om geld te zien Breukers nu ook persoonlijk failliet laten verklaren. De 635.000 euro die Brabant nog te goed heeft van de afvalboer, claimt de provincie nu bij de curator.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!