Kritiek op verkoop asbesthal Leudal

Deskundigen vinden het een kwalijke zaak dat de gemeente Leudal een tennishal in Roggel wil verkopen, waarvan asbesthoudende stukken van het dak loslaten.
Game- en sportcentrum E-village uit Nederweert wil de tennishal bij recreatiepark De Leistert in Roggel overnemen.

Het college van burgemeester en wethouders is in principe akkoord met de verkoopprijs, die ruim twee ton onder de boekwaarde ligt.

Kostenpost

Reden om het pand te verkopen is de enorme kostenpost die de gemeente boven het hoofd hangt. Het dak zou namelijk binnen enkele jaren vervangen moeten worden. Het verkeert in zo'n slechte staat dat stukjes van de asbesthoudende dakbekleding loslaten. Met de koper zijn geen afspraken gemaakt over vervanging van het asbestdak.
Het gemeentebestuur ziet geen aanleiding om de situatie rondom de tennishal te laten onderzoeken en is ervan overtuigd dat er geen risico's voor de volksgezondheid zijn. Het asbest zou opgesloten zitten in beton.

Onbegrijpelijk
Volgens asbestdeskundigen bestaat echter wel degelijk de mogelijkheid dat asbestvezels vrijkomen. Zij vinden het dan ook onbegrijpelijk dat Leudal de hal zo maar wil verkopen. "Als een deskundige dat zegt, dan is dat maar zo", reageert wethouder Piet Verlinden (Samen Verder, Accommodaties).
Lees meer op een speciale themapagina, woensdag in Dagblad De Limburger.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!