Politie straft reserve-agent na mishandeling

Foto ter illustratie. © iStock
De Limburgse politie heeft een vrijwillige agent disciplinair bestraft, omdat de man betrokken was bij een mishandeling in Munstergeleen.
Het incident vond plaats op 25 februari, nadat de man naar de Sittardse carnavalsklassieker 't Kanon van 't Balkon was geweest.

Ruzie
Tijdens dat evenement zou er een ruzie zijn ontstaan tussen de vrijwillige agent en de ex-man van zijn toenmalige vriendin. Na het opstootje is de agent naar de woning van zijn vriendin in de Munstergeleense Peterstraat gegaan. Daar laaide de ruzie weer op.

Klappen
Getuigen vertellen dat er rake klappen vielen. De beide mannen gingen met elkaar op de vuist, maar de vrijwillige agent zou ook zijn vriendin meerdere klappen hebben uitgedeeld. Er werden uiteindelijk meerdere aangiftes gedaan van mishandeling.

Maatregelen
De reserve-agent verscheen niet voor de rechter, omdat er strafrechtelijke bemiddeling plaatsvond. Dat bevestigen politie en justitie. "Maar omdat hij bij de vrijwillige politie werkzaam is, zijn er disciplinaire maatregelen getroffen, omdat dergelijk gedrag niet past bij een politieambtenaar", zegt politiewoordvoerder Chris Timmermans na vragen van 1Limburg.

Privacy
Timmermans kan niet dieper ingaan op deze maatregelen. "Omdat het hier om de privacy van de persoon gaat en wij in de regel niet melden wat dergelijke maatregelen precies behelzen." Het incident heeft overigens niet gezorgd voor een definitieve scheiding tussen de man en de politie. "De man voert zijn taken als lid van de vrijwillige politie wel uit."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!