Politiemol wil opnieuw paspoort terug

Politiemol Mark M.
Politiemol Mark M. heeft opnieuw aan de rechtbank gevraagd of hij zijn paspoort terug mag.
Dat verzoek deed hij eerder ook, maar dat werd toen geweigerd.

Oost-Europa

De Weertenaar heeft sinds enkele maanden een nieuwe vriendin. Zij komt nu wekelijks op en neer naar Nederland omdat Mark M. het land niet uit mag. Maar het geld voor deze reisjes raakt op. Het probleem is volgens M. dat zijn nieuwe liefde slechts een beperkt aantal dagen in Nederland mag zijn. Dit omdat ze uit Oekraïne komt. Aangezien dat maximum bijna is bereikt, wil hij dan ook naar Oost-Europa reizen om aan de relatie te kunnen bouwen.

Lees ook: 'Zoeken in politiesysteem was mijn hobby'

Vluchtgevaar

Mark M. wilde eind vorig jaar ook zijn pas terug omdat hij toen naar Oekraïne wilde om aan zijn toenmalige schoonfamilie uit te leggen wat er aan de hand is. Hij was sinds 2015 getrouwd met een andere Oekraïense. Maar er wordt gevreesd voor vluchtgevaar en daarom mag M. het land niet uit. De relatie met zijn toenmalige vrouw is vanwege de strafzaak inmiddels stukgelopen.

Werk

Ook wil de politiemol zijn paspoort weer terug om aan het werk te komen. Hij zou alleen in aanmerking komen voor internationale banen. Ondertussen lopen de schulden op en komt hij geld tekort om in zijn eigen onderhoud te voorzien, zo las hij voor uit een verklaring in de rechtbank.

Lees ook: Rechtszaak politiemol Mark M. maanden uitgesteld