Automobilist rijdt chihuahua dood en gaat ervandoor

© iStock
Een weekendje Baarlo is voor een gezin uit Hoensbroek uitgelopen op een drama. Eén van hun twee honden is zondagmiddag tijdens het uitlaten overreden door een auto.
De automobilist ging er daarna snel vandoor. "Milo is in mijn handen gestorven", zegt een aangeslagen Jo Eggen.

Vakantiepark

De Hoensbroekenaar was samen met zijn vrouw, zijn schoonmoeder en de twee honden een weekendje weg. Ze verbleven op vakantiepark Oostappen Vakantiepark De Berckt. "De honden mochten we niet op het terrein uitlaten. Dus moesten we een ommetje maken rondom het park", zegt Eggen.

Smalle weg

De man, die gebonden is aan een scootmobiel, liet zijn twee honden zondagmiddag uit op de Berckterheidelaan, een smalle weg naast het park. "Een auto kwam me met grote snelheid tegemoet gereden. Ik stond met mijn scootmobiel helemaal in de berm, maar zelfs toen ging hij nog rakelings langs me", zegt hij. "Opeens hoorde ik een klap en zag ik mijn hond Milo liggen. Daarna ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor." Eggen ging direct naar zijn hond, maar de chihuahua was niet meer te redden. "We zijn er écht kapot van", aldus Eggen.

Politie

De man heeft het voorval gemeld bij de politie. Een woordvoerder laat weten op zoek te zijn naar getuigen van de aanrijding. Volgens de politie gaat het om een blauwe auto.