Drie tieners opgepakt voor dodelijke vechtpartij Valkenburg

© Track 88
De politie heeft woensdagochtend drie tieners opgepakt voor betrokkenheid bij de vechtpartij waarbij een 65-jarige man uit Valkenburg om het leven kwam.
Het gaat om twee jongens van 15 en 17 jaar uit Valkenburg en een 17-jarige jongen uit Schimmert. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, zo liet de politie weten op L1 Radio.

Vechtpartij

De 65-jarige man raakte donderdagavond gewond bij een vechtpartij met enkele jongeren. Hij zou hen hebben aangesproken in verband met onrust en overlast in de buurt. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Audio: Politiewoordvoerder Marleen Draisma over dodelijke vechtpartij Valkenburg (9 augustus 2017)
De drie jongens worden momenteel verhoord. De politie hoopt hiermee meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies die avond op straat is gebeurd. Er wordt niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen.

Doodsoorzaak

Er heeft inmiddels sectie op het lichaam van de man plaatsgevonden. De politie kan echter nog niks zeggen over de exacte doodsoorzaak, omdat het definitieve rapport van het onderzoek nog niet binnen is.