Gemeente Roerdalen krijgt drie wethouders

© Thinkstock
Roerdalen krijgt de komende vier jaar drie fulltime wethouders. Dat hebben de coalitiepartijen Roerstreek Lokaal!, CDA en Democraten Roerdalen afgesproken.
Voor Democraten Roerdalen, dat nieuw is in de coalitie, wordt Jan Smits wethouder. Hij was de afgelopen periode fractievoorzitter en bij de verkiezingen van 21 maart lijsttrekker. Voor Roerstreek Lokaal! wordt Jan den Teuling opnieuw wethouder, voor het CDA blijft dat Eugenie Cuijpers.

Stoppen

Roerstreek Lokaal! en CDA vormden in de vorige periode samen het college van B&W.Daarin waren er vier wethouders die elk 0,75 fte invulden. Van dat college keert CDA-wethouder Chrit Wolfhagen niet meer terug omdat hij stopt. Wethouder Tjeu Verheijden van Roerstreek Lokaal! valt buiten de boot.
Het is de bedoeling dat de wethouders van het nieuwe college in de gemeenteraadsvergadering van 26 april worden geïnstalleerd.

Eerste gemeente

Roerdalen was vorige week de eerste gemeente waar de coalitie rond kwam na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Bij die verkiezingen behield Roerstreek Lokaal! zijn zes zetels. Het CDA verloor er eentje en ging van zes naar vijf zetels. Democraten Roerdalen ging van twee naar drie zetels. Vandaar dat de partij is opgenomen in de nieuwe coalitie. Die kan rekenen op veertien van de negentien raadszetels.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!