Limburgse wint Nationale Scheikunde Olympiade

© Facebook/Science LinX
De Heerlense Helen Zegelaar heeft de Nationale Scheikunde Olympiade gewonnen. De 17-jarige gymnasiumscholiere was de beste van de 19 finalisten.
Zegelaar gaat ons land volgende maand in Thailand vertegenwoordigen op de International Chemistry Olympiad.

Verrast

De scholiere van het Bernardinuscollege was verrast over de uitslag, omdat ze dacht dat ze het theoretische gedeelte niet goed gedaan had. "Het practicum hadden maar twee mensen helemaal af, onder wie ik, dus wist ik dat ik daar wel kans had. Maar van de theorie was ik niet zeker."
Zegelaar ging niet onvoorbereid naar de olympiade. Ook met een uitzending naar Thailand werd al rekening gehouden. De vakantie met de familie is er dan ook 'omheen gepland'.

Tienen
Helen bleek trouwens niet alleen op de Scheikunde Olympiade een kei. Ook haar eindexamenlijst is er één om trots op te zijn. Woensdag kreeg ze haar lijst te zien en daar prijkten maar liefst 7 tienen op voor onder meer wiskunde b en d, natuurkunde, Grieks en uiteraard scheikunde. En dat betekende summa cum laude geslaagd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!