Jeugd maakt zichzelf belachelijk: 'Vis is geen dier'

© YouTube / Défano Holwijn
Het YouTube-programma #WATWEETJIJ?! brengt regelmatig Nederlandse jongeren in verlegenheid en ook de jeugd in Venlo onttrekt zich niet aan de malaise.
De jongeren hadden de grootste moeite met vragen als "Waar staat de afkorting m.u.v. voor?" en "Hoe ademt een vis?"

Blub, blub
Een van de meiden in de video stelt dat vissen niet ademen. Maar ze werd overtroffen door een jongen, die eerst vertelde dat vissen geen mond hebben, daar vervolgens op terugkwam en zei dat vissen door hun mond ademen. Om daar nog aan toe te voegen: "Blub, blub."

Spongebob
Presentator Défano Holwijn bleef nog even bij de zeedieren, want hij vroeg de Venlose wonderkinderen wat voor dier Patrick uit de animatieserie Spongebob Squarepants is. Het goede antwoord: een zeester. De gegeven antwoorden: "Hij is geen dier, maar een ster", "Dat is geen dier, maar een vis" en "Het is een zee-insect".

Sittard

De jeugd in Venlo staat er overigens niet alleen voor. Holwijn bezocht Sittard tijdens een eerdere aflevering en ook daar blonk de jeugd uit in het geven van wonderlijke antwoorden. Zo kende niemand het spreekwoord 'belofte maakt schuld'. Absoluut hoogtepunt: een van de jongens in de video dacht dat een dobbelsteen 720 ogen telt.